(86) 575-8231-3426

EN
Të gjitha kategoritë

Industry News

Ti je ketu : home>Lajme>Industry News

Teknika e tharjes së makinës së tharjes në ngrirje

Time: 2019-05-25

Drying technique is used on the Makinë për tharje në ngrirje uses by the principle of sublimation. It freezes the dried material at a low temperature and then directly sublimates the frozen water molecules into water vapor under a suitable vacuum environment. The product obtained by lyophilization is called a lyophilizer, and the process is called lyophilization.

Substanca është gjithmonë në temperaturë të ulët (gjendje ngrirjeje) para tharjes, dhe kristalet e akullit shpërndahen në mënyrë të barabartë në substancë, dhe procesi i sublimimit nuk shkakton përqendrim për shkak të dehidrimit për të shmangur efektet anësore si shkumëzimi dhe oksidimi i shkaktuar nga avujt e ujit. . Materiali i thatë është poroz në formën e një sfungjeri të thatë dhe vëllimi është në thelb i pandryshuar, kështu që tretet lehtësisht në ujë dhe kthehet në gjendjen e tij origjinale. Denatyrimi fizik dhe biologjik i lëndës së thatë parandalohet në masën më të madhe.

Makina e tharjes së ngrirjes përbëhet nga një sistem ftohjeje, një sistem vakum, një sistem ngrohjeje dhe një sistem kontrolli të instrumenteve elektrike. Përbërësit kryesorë të liofilizuesit janë një furrë tharjeje, një kondensator, një njësi ftohjeje, një pompë vakum dhe një pajisje ngrohje/ftohje. Liofilizuesi funksionon duke ngrirë objektin e tharë nën temperaturën e pikës së trefishtë dhe më pas sublimon ujin e ngurtë (akullin) në artikull në avull uji në kushte vakum, duke e hequr atë nga produktet dhe duke i tharë produktet. Pasi materiali të trajtohet paraprakisht, ai dërgohet në koshin e ngrirjes së shpejtë për ngrirje, dhe më pas dërgohet në koshin e tharjes për dehidratim të sublimimit dhe më pas paketohet në punëtorinë e pas-trajtimit. Sistemi i vakumit krijon një gjendje me presion të ulët për dhomën e tharjes së sublimimit. Sistemi i ngrohjes siguron nxehtësi latente të sublimimit për materialin, dhe sistemi i ftohjes siguron kapacitetin e kërkuar ftohës për kurthin e ftohtë dhe dhomën e tharjes.

GUANFENG është e specializuar në prodhimin dhe shitjen e Makinerisë së Tharjes së Ngrirjes me vakum, Tharësit Automatik të Rripit Shumëfazësh të Vazhdueshëm (AD), Ngrirjes IQF, si dhe Makinerisë së Përpunimit të Frutave, Makinerisë së Përpunimit të Perimeve, Pajisjeve të Makinerisë së Përpunimit të Ushqimit. Ju ftojmë sinqerisht të bëni një vizitë në një të ardhme të shkëlqyer!