(86) 575-8231-3426

EN
Të gjitha kategoritë

Industry News

Ti je ketu : home>Lajme>Industry News

Disa pika të forta të makinës së tharjes në ngrirje

Time: 2019-08-26

Drying methods are sun drying, boiling, oven drying, spray drying, and vacuum drying, but ordinary drying methods are usually carried out at temperatures above 0℃. The products dried will shrink the size and harden the texture. Most of the volatile components are lost, some heat-sensitive substances are denatured and deactivated, and some substances are even oxidized. Therefore, the dried product has a large difference in properties compared with that before drying.

The Freeze Dry Machine is basically carried out below 0℃, that is, in the state where the product is frozen, and only when the residual moisture content of the product is lowered in the later stage is the temperature above 0℃, but generally, it does not exceed 40℃. Under vacuum conditions, when the water vapor is directly sublimated, the drug remains in the frozen ice shelf, forming a sponge-like porous structure, so the volume after drying is almost constant. Before using it again, as soon as you add water for injection, it will dissolve immediately. Freeze Dry Machine has some advantages over other machines.

Së pari, shumë substanca të ndjeshme ndaj nxehtësisë nuk do të denatyrohen ose çaktivizohen.

Së dyti, kur thahen në temperatura të ulëta, disa nga përbërësit e paqëndrueshëm në material humbasin.

Së treti, gjatë procesit të tharjes në ngrirje, rritja e mikroorganizmave dhe veprimi i enzimave nuk mund të funksionojë, në mënyrë që të ruhen tiparet origjinale.

Së katërti, meqenëse është tharë në gjendje të ngrirë, vëllimi është pothuajse konstant, me strukturën origjinale dhe përqendrimi nuk ndodh.

Së fundi, meqenëse lagështia në material ekziston në formën e kristaleve të akullit pas ngrirjes paraprake, substancat inorganike të tretshme në kripë, të tretura fillimisht në ujë, shpërndahen në mënyrë të barabartë në material. Gjatë procesit të sublimimit precipitohen substancat e tretura në ujë, gjë që shmang dukurinë që kripa inorganike e bartur nga migrimi i brendshëm i lagështisë në sipërfaqe në metodën e përgjithshme të tharjes precipitohet në sipërfaqe për të shkaktuar ngurtësim sipërfaqësor.

If you are interested in Freeze Dry Machine, please contact us at any time for more information. We would like to establish long term business relationship with you.